Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0119: HC Poděbrady - HC Rakovník

ZS Poděbrady - 21.12.2019 17:00

Krajská liga mužů: ZÁPAD - 15. kolo

HC Poděbrady
7 : 4
VS
(0:1, 3:1, 4:2)
Počet diváků: 85
HC Rakovník
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
5 Vyloučení 7
1 Branky v přesilovce 0
0 Branky v oslabení 1

Poslední utkání roku 2019 svedlo dohromady dva týmy ze třetích příček tabulek - domácím Poděbradům patřila třetí příčka ve východní skupině, Rakovníku v západní.

Začátek první třetiny patřil hostům. Mírnější převahu dokázal již v páté minutě využít nepokrytý Tomáš Vyskočil, když svou střelu od modré skryl ve skupince hráčů a Pavel Bílek v brance Poděbrad neměl šanci puk vidět (0:1). Domácí se snažili o vyrovnání, ale velmi často naráželi na kompaktně zformované hráče Rakovníka. Do konce třetiny ani jeden brankář nemusel čelit příliš mnoho nebezpečným situacím, náskok si tedy odnesli do kabin hosté.

Ani začátek druhé třetiny nenaznačoval, že by měl nejproduktivnější tým ligy naplnit pověst nejlépe střílejícího týmu soutěže. Rakovník dál velmi pozorně bránil a byl to spíše on, kdo hrozil nebezpečnějšími protiútoky. Až ve 33. minutě bylo konečně veseleji, když do branky dostal puk Dominik Čapek po přihrávce Lukáše Milaniaka (1:1). Hned po minutě navíc dorazil do sítě Lukáš Rindoš pokus Martina Příhody a otočili tak vývoj utkání. Divoká pasáž pokračovala, za hosty po další minutě srovnal Vladimír Macháček, když se mu se štěstím podařilo přehodit beton domácího brankáře (2:2). Do kabin se přeci jen šlo radostněji domácím, David Pojkar dostal od Marka Karoha přihrávku na modrou, posunul si puk na začátek kruhů a svou pověstnou dělovkou trefil přesně pod horní tyčku (3:2)!

Jestli v první polovině utkání padla jen jedna branka, všechno si diváci vynahradili v polovině druhé. Poděbrady odskočili již na rozdíl tří branek, když se ve 44. a 46. minutě trefil Dominik Čapek a uzavřel tak svůj hattrick (5:2). Hosté odpověděli v přesilové hře, naději pro ně vykřesal Matěj Kos (5:3). Čtyři minuty před koncem znovu navýšil vedení Poděbrad Viktor Martínek (6:3), Rakovník zásluhou Matěje Kose ještě naposledy snížil (6:4), rozhodující slovo měl ale Lukáš Rindoš, který do prázdné branky podruhé v utkání doklepl střelu Martina Příhody.

Poslední utkání v roce Poděbrady i přes houževnatou obranu hostů zvládli a vánoční svátky stráví na děleném druhém místě za vedoucí Čáslaví. V prvním utkání v roce 2020 přivítají Poděbrady na svém ledě 11 ledna Rytíře z Vlašimi.

Branky: 32:14 Dominik ČAPEK (Lukáš MILANIAK), 33:21 Lukáš RINDOŠ (Martin PŘÍHODA, Viktor MARTÍNEK), 39:17 David POJKAR (Marek KAROCH, Lukáš RINDOŠ), 44:33 Dominik ČAPEK (Adam BARTOŇ) - v přesilové hře 5/4, 46:03 Dominik ČAPEK (Lukáš TUMA, Lukáš MILANIAK), 55:50 Viktor MARTÍNEK (Martin PŘÍHODA, Lukáš MILANIAK), 57:32 Lukáš RINDOŠ (David POJKAR, Viktor MARTÍNEK) - 04:25 Tomáš VYSKOČIL (David VLK), 34:17 Vladimír MACHÁČEK (Matěj KOS, Matouš VĚTROVEC), 47:42 Matěj KOS (Pavel HEGENBART, Tomáš VYSKOČIL) - v přesilové hře 5/4, 56:25 Matěj KOS (Pavel HEGENBART)

Sestava HC Poděbrady
Pavel BÍLEK (Jiří ŠKUBAL) - Matěj ŽALUD, Jiří VOŠTA, Lukáš MILANIAK, Adam BARTOŇ, Marek KAROCH, David POJKAR - Lukáš RINDOŠ, Přemysl PAPOUŠEK, Lukáš TUMA, Martin PŘÍHODA, Dominik ČAPEK, Patrik TOUPAL, Josef ŠAFRA, Viktor MARTÍNEK, Marek KUBÁT
Sestava HC Rakovník
Tomáš BURGER (Václav PÉC) - Pavel ZUSKA, Matouš VĚTROVEC, Tomáš VYSKOČIL, David VLK, Daniel MIKEŠ, Tomáš PETRÁČEK, Lukáš HULCR, Tomáš LIBOVICKÝ - Matěj KOS, Filip SÁGNER, Jaroslav GRILL, Pavel HEGENBART, Vladimír MACHÁČEK, Martin TOLKNER