Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Klub

Významná výročí hokeje v Poděbradech

50 let umělého kluziště v Poděbradech

Na podzim roku 1973 byla dokončena výstavba chlazeného kluziště v místě, kde zimní stadion, resp. lední plocha je i v současnosti. Do té doby tam bylo od šedesátých let jen "přírodní kluziště". Voda na "nastříkání" kluziště se používala z Labe. Od roku 1973 se dal led vyrobit pomocí chlazení a hokejový klub tak mohl provozovat svou činnost bez ohledu na počasí, celou zimní sezonu. Pan Miloš Fiala tak díky tomu mohl začít s pravidelnou a organizovanou přípravou dětí školního věku, chlapců ročníků narození 1966 a 1967, což do té doby v Poděbradech neexistovalo. Byl tak položen základ moderního fungování hokejového klubu. Led byl samozřejmě k dispozici po mnohem delší dobu i pro potřeby populárních veřejných bruslení.

45 let od krytého zimního stadionu v Poděbradech

V letech 1977 a 1978 probíhalo zastřešení zimního stadionu. Realizoval se ambiciózní, na tehdejší dobu moderní projekt s atypickou, obloukovou, dřevěnou konstrukcí. Bohužel se tento projekt nikdy zcela nedokončil.

10 let od nového zimního stadionu v Poděbradech

V roce 2011 byl stará dřevěná hokejová hala zbourána a v roce 2014 byla otevřená nová hokejová hala, tak jak ji známe dnes. K té byly v roce 2020 dostavěny nové, moderní šatny se zázemím, jako jsou kabiny, rozcvičovna, tělocvična, konferenční místnost a zázemí pro rozhodčí. Konečně se tak podařilo dostavět a zkompletovat zimní stadion v Poděbradech, který slouží nejen hokejovému a krasobruslařskému klubu, ale i pro hobby hokejisty, školy, školky a veřejnost.

Fotogalerie