Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Klub

Poděbrady přivítaly 21 nových hokejových nadšenců

Po několikatýdenní přípravě se třetí lednovou neděli děti dostavily na zimní stadion. Po úvodní online registraci byla dětem a rodičům představena výstroj a výzbroj hokejistů a zdůrazněna bezpečnost hokeje. Poté se děti přesunuly společně s trenéry na led a vyzkoušely si své první krůčky pod dozorem kvalifikovaných trenérů , kteří si připravili pár zábavných cvičení. Došlo také na ukázku hokejového tréninku. Na konci se všichni společně vyfotili.

Poté se rodiče se sešli v konferenční místnosti zimního stadionu s vedením hokejového klubu, kde jim byla podrobně představena kampaň hokejového svazu - představen byl hokej jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Došlo na informace o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou takové, jak se někdy povídá. Klubem byla také představena možnost bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům tradičně představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů, vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují. Představeno bylo i zázemí stadionu, které bylo postaveno v posledních letech i nedávno dokončená venkovní hřiště u zimního stadionu, které hokejový klub využívá pro své tréninky a to nejen v letních měsících mimo hokejovou sezonu. Zdůrazněna byla i úzká spolupráce se Základní školou Václava Havla a její výhody, kdy trenéři docházejí na hodiny tělesné výchovy, děti absolvují jeden hokejový trénink v rámci vyučování i např. odpolední odvod dětí ze školy na trénink.

Děti během prezentace trávily pod vedeném trenérů čas v tělocvičně, kde hrály různé hry a byla jim ukázána příprava hokejistů mimo led. Také tento blok programu si náležitě všichni užili. Těšíme se, že se bude shledávat i nadále.

Tréninky náboru, kde se můžete přihlásit jsou každé pondělí 16:00 – 17:00, čtvrtek 16:00 – 17:00 a neděle 8:45 – 9:45.

Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz

Fotogalerie