Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Klub

Petr Fiala při otevření HC Poděbrady Ostende: děti mají v příštích desetiletích kde sportovat!

Na Ostende jsem jako celoživotní hokejista absolvoval desítky letních příprav a nechal litry potu, přesto anebo právě proto, jsem si k tomuto místu vytvořil pozitivní vztah.

Mám tedy opravdu velikou radost, že se nám projekt výstavby Sportovního centra HC Poděbrady Ostende podařilo dotáhnout do úspěšného konce !

Chtěl bych poděkovat Národní sportovní agentuře a městu Poděbrady za finanční podporu, bez které by nebylo možné tento krásný areál realizovat.

Chci poděkovat i generálnímu dodavateli firmě Sport Construction v čele s panem Petrem Klárem a jejich subdodavatelům a to především firmě Kevex, pana Luboše „Kevina“ Jelínka.

A byl bych rád, kdyby tady zazněla ještě 2 jména mých spolupracovníků, se kterými jsme celou akci řešili od začátku, až po dnešní slavnostní otevření a to šéfa Poděbradské sportovní, pana Milana Suchomela a manažera našeho klubu HC Poděbrady, pana Davida Kubáta.

Velice jim děkuji za spolupráci, která vedla k realizaci tohoto krásného areálu !

Podařilo se nám tak dokončit celý prostor, který v Poděbradech nazýváme Ostende.

Je zde nově postavená Městská sportovní hala, nová hala Zimního stadionu, včetně nových šaten, nové parkoviště. K areálu patří také Work -outové hřiště a skate park. Myslím, že každý v Poděbradech musí vidět ten progres, když porovná, jak vypadala sportoviště města před 10 – 15 lety a jak vypadají dnes. A to nejen tady na Ostende, ale i na rekonstruovaném fotbalovém stadionu Bohemia Poděbrady nebo v tenisovém klubu.

Přesně kvůli vylepšení sportovní infrastruktury jsem před 13 -14 lety vstupoval do komunální politiky a jsem rád, že jsem mohl k této proměně svým dílem přispět. I když prosazování těchto záměrů v zastupitelstvu nebylo vždy jednoduché a bylo často potřeba, bohužel, svést mnoho soubojů.

Ale zase o to jsem teď radši, že se celá řada akcí podařila dotáhnout do úspěšných konců.

Věřím, že na těchto nových, moderních sportovištích, odpovídajícím potřebám 21. století, budou v příštích desetiletích sportovat děti, mládež i dospělí v hojném počtu, tak jako jsme tady dříve sportovali a trénovali my.

Jsem přesvědčen o tom, že přesně takový areál Poděbrady potřebovaly a jsem opravdu rád, že takový areál Poděbrady dostaly.

Petr Fiala
předseda HC Poděbrady

Fotogalerie