Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
2. třída 3. třída

Hokejisté Poděbrad deklasovali Nymburk

Oba Poděbradské týmy dostali soupeře celkem rychle pod tlak a hrálo se v podstatě jen na bránu soupeře. Hráči Poděbradského „A“ týmu poté co 1. třetinu zakončili stavem 5:0 značně zvolnili tempo a celou záležitost pojali v tréninkovém až odpočinkovém duchu, jelikož je hned po zápase s Nymburkem čekal náročný zápas s SC Kolín a to poprvé na „velkém“ hřišti. Po úspěšné 1. třetině a zvolněném tempu nechal domácí tým trochu zahrát i soupeře a druhá třetina skončila stavem 3:2 pro domácí. Nutno však podotknout, že domácí tým měl situaci pevně v rukou a spíše jen kontroloval stav utkání a hráči zkoušeli nové věci. Poslední třetina u „A“ týmu skončila opět jasným výsledkem pro hráče Poděbrad, opět se hrálo spíše jen u brány marně se bránícího Nymburka a výsledek „jen“ 5:1 spíše dokládá, že domácí borci nechali vyniknout gólmana soupeřů. Celkový stav utkání 13:3 hovoří za vše a hráči týmu HC Poděbrady si udělali poslední radost z vítězství v již tak dost úspěšné sezóně.

Sestava: Volmuth, Sedlák, Popek, Fiala, Cvrček, Havlina, Sefzig

Pokud bylo úspěšné Poděbradské „áčko“ pak „B“ tým slavil ještě větší úspěchy. V první řadě je nutno podotknout, že v brance byl teprve začínající gólmanek, který chytal teprve svůj druhý zápas a do sestavy byli zahrnuti všichni hráči ročníku i ty úplně začínající, kteří na ledové ploše strávili pouhých pár hodin. O to více byl překvapující výsledek a celkový herní výkon Poděbradských, kteří hráče Nymburka přehrávali na celé čáře a stříleli jeden gól za druhým. Konečný výsledek 28:13 se snad už nedá ani nijak komentovat.

Sestava: Kukačka, Pinkas, Chramosta Š., Klíma, Cafourek, Lokajíček, Dušek, Čerych, Polačko

Jednoznačné a drtivé vítězství obou Poděbradských týmů nad sousedními hráči z Nymburka dokládá, že v Poděbradech práce s mladými hokejisty prospívá a slaví úspěchy, což dokládají i ostatní výsledky podávané během celé sezóny. Poděbradský hokej to myslí s mládeží vážně a musí se s ním do budoucna počítat.

Radovan Cvrček