Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0035: HC Poděbrady - HK Kralupy nad Vltavou

ZS Poděbrady - 10.10.2020 17:00

Krajská liga mužů: ZÁPAD - 5. kolo

HC Poděbrady
7 : 3
VS
(1:0, 4:1, 2:2)
HK Kralupy nad Vltavou
Statistiky utkání
45 Střely (na branku) 31
1 Vyloučení 2
0 Branky v přesilovce 0
0 Branky v oslabení 0

V posledním utkání před nucenou pauzou se v Poděbradech představily Kralupy nad Vltavou. Celek, do kterého před aktuální sezonou odešel bývalý kapitán Poděbrad Martin Příhoda, a který v loňském měření sil dokázal vyhrát na svém ledě 6:2.

V Poděbradském dresu se opět představili 4 junioři, absentoval například kapitán Lukáš Tuma. Celý tým nastoupil do utkání s velkou chutí, hostujícího brankáře Ondřeje Gabrišku už během první minuty domácí prověřili několika střelami. Poděbrady se dále snažily aktivním napadáním znepříjemňovat soupeři rozehrávku a zkoušely pozornost mladého brankáře Kralup. Pozorně přitom bránily, a tak se hosté dostali jen k nepříliš nebezpečným střelám. Až po 15 minutách hry se prosadil Filip Kejdana – na obranné modré si převzal puk od Antonína Jelínka a přesnou střelou pod vyrážečku dokonce protrhl síť v brance (1:0).

Druhou třetinu začínaly Kralupy přesilovou hrou, do výraznější šance se nedostaly. Když se navíc Viktor Martínek vracel z trestné lavice, našel ho krásnou přihrávkou Adam Bartoň a z úniku se trefil přesně do horní šibenice (2:0). Ve 28. minutě ukázal své umění i Lukáš Rindoš – na červené přebral puk, prokličkoval se před brankáře a nečekanou přihrávkou vrátil před prázdnou branku Dominikovi Čapkovi (3:0). 32. minuta a další nádherná akce, tentokrát v podání Viktora Martínka. Ve středním pásmu přebruslil protihráče, v útočné třetině se krásně uvolnil přes obránce a kličku brankářovi zakončil střelou s hokejkou mezi nohama do horního růžku (4:0). Když se za další 4 minuty trefil se štěstím i David Pojkar a zvýšil už na 5:0, hosté si vyžádali oddechový čas. V další tutové šanci se následně ocitl Dominik Čapek, ale prázdnou branku netrefil. Poté se přeci jen ke slovu dostali i hosté. Po chybě domácí obrany si puk vzal Martin Příhoda, jeho střela byla ještě nepřesná, Jakub Kaprál už branku domácích trefil a snížil na 5:1.

Poděbrady trochu uspokojil příznivý výsledek a když David Pojkar v dobré příležitosti trefil jen brankáře, který vzápětí vychytal i Filipa Kejdanu, za hosty snížil Jiří Brandejský (5:2). Aby toho nebylo málo, ani ne minutu na to Jakub Kaprál přidal druhou branku a snížil už na 5:3. Pohodu do Poděbrad přinesl v 52. minutě potřetí skórující Viktor Martínek (6:3) a definitivní podobu výsledku dal těsně před koncem ještě Dominik Čapek (7:3).

Poděbrady tak v sezoně, která bude nyní minimálně na 14 dní přerušena, dokázaly odehrát všechna utkání, byť u některých došlo díky karanténě soupeře ke změně kola. Z dosavadních pěti utkání pak odešly čtyřikrát vítězně.

Branky: 15:01 Filip KEJDANA(Antonín JELÍNEK), 20:50 Viktor MARTÍNEK(Adam BARTOŇ), 27:18 Dominik ČAPEK(Lukáš RINDOŠ), 32:05 Viktor MARTÍNEK, 36:13 David POJKAR(Dominik ČAPEK), 51:54 Viktor MARTÍNEK(Filip KEJDANA), 58:37 Dominik ČAPEK - 38:13 Jakub KAPRÁL(Martin PŘÍHODA), 48:00 Jiří BRANDEJSKÝ(Jakub KAPRÁL, Martin PŘÍHODA), 48:53 Jakub KAPRÁL(Tomáš SOUKUP, Martin PŘÍHODA)

Sestava HC Poděbrady
Pavel BÍLEK (Jiří ŠKUBAL) - Marek KAROCH, Josef NUTIL, Martin KORVAS, Adam BARTOŇ, Jiří VOŠTA, David POJKAR - Marek KUBÁT, Viktor MARTÍNEK, Filip KEJDANA, Antonín JELÍNEK, Lukáš MILANIAK, Dominik ČAPEK, Patrik TOUPAL, Jiří MRKUS, Lukáš RINDOŠ, Přemysl PAPOUŠEK
Sestava HK Kralupy nad Vltavou
Ondřej GABRIŠKA (Pavel KRESTA) - Jakub VERBÍK, Tomáš PRÁŠEK, Roman VERBÍK, David CHLÁDEK - Tomáš KUBINČÁK, Jakub KAPRÁL, Ota ŘEHÁK, Ondřej DAVÍDEK, Tomáš SOUKUP, Jiří BRANDEJSKÝ, Tomáš ROUBAL, Martin PŘÍHODA, Pavel HUSARIK