Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0204: HC Poděbrady - HC Lev Benešov

ZS Poděbrady - 20.02.2019 18:00

Krajská liga mužů: Play-off - 1. kolo

HC Poděbrady
3 : 4
VS
(1:1, 1:2, 1:1)
Počet diváků: 196
HC Lev Benešov
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
7 Vyloučení 5
1 Branky v přesilovce 2
1 Branky v oslabení 0

První bod ve čtvrtfinálové sérii si odváží Benešov po těsné výhře. Hned zkraje utkání byl vyloučen Jan Stejskal za vysokou hůl, Poděbradům se ale nepodařilo usadit v pásmu hostů a ti se bez větších obtíží ubránili. Chvíli po přesilové hře ujížděl sám na Štěpánka v brance Benešova Lukáš Rindoš, branku však netrefil a úspěšnější nebyl ani Luboš Brzák, který trefil hruď brankáře. Domácí byli více na puku, když však Michal Holeš vystihl nepřesnou přihrávku a ujížděl do pásma Poděbrad, David Pojkar ho zahákoval a výhodu přesilové hory dostali také hosté. I domácí se poměrně bez problémů ubránili. Před polovinou třetiny mohl jít Benešov do vedení, hostující útočník však před prázdnou brankou promáchl. Domácí se snažili být aktivní, Štěpánkovu pozornost vyzkoušeli postupně Brzák, Žalud i Hrdina. V 15. minutě tak šli do vedení hosté. Puk delší dobu poskakoval před brankou, první, kdo ho dokázal trefit, byl Petr JANÁK (0:1). Hosté po brance ožili, z protiútoku však zahrozili i domácí a po faulu Bursíka mohli pomýšlet na vyrovnání. A to se jim povedlo. Nejprve se sice nepřesnou střelou sami vyhnali z útočného pásma, Lukáš Rindoš následně vyzval střelce Martina PŘÍHODU a ten poprvé rozjásal domácí příznivce (1:1). Minutu před koncem třetiny hráli Poděbrady další přesilovku, byl to však hostující Starec, který mohl v oslabení vstřelit branku, jeho únik Bílek pokryl.

Hned na začátku druhé třetiny se srovnal stav hráčů – na trestnou lavici putoval po devíti vteřinách hry Cafourek. Nic zásadního se nedělo ani na jedné straně až do poloviny utkání, kdy byli vyloučeni hostující Starec a po minutě i Rittig. Jedličkovi a poté i Příhodovi přeskočil při finální střele puk přes hokejku a nezakončili s patřičnou razancí. Poděbrady se dále držely v útočném pásmu, přesná střela ale nepřicházela. Vedení na domácí stranu strhl až Jan VERNEK v následném vlastním oslabení – protáhl se kolem bránících hráčů a zasunul puk za brankáře (2:1). Ve 37. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků utkání. Lukáš Tuma se střetl s protihráčem u mantinelu, ani jeden z hlavních rozhodčí zákrok neviděl, ale po konzultaci s čárovými rozhodčími byl vyloučen do konce utkání. Hosté nabídnutou přesilovku využili rychle. Po půl minutě vyrovnal Tadeáš KOČÍ (2:2). Na domácích byla znát z předchozího vyloučení frustrace a v krátkém sledu rozhodčí poslal na trestnou lavici s osobním trestem kapitána Martina Příhodu a Lukáše Rindoše. Aby toho nebylo málo, nedlouho poté dostal trest do konce utkání i Jakub Jedlička za zásah do oblasti hlavy a krku. Hosté neváhali a přes tři minuty trvající přesilovku 5 na 3 dokázali využít Michalem KAŇKOU (2:3). Díky vyššímu trestu navíc domácí stále pokračovali jen ve třech.

Hosté zdvojnásobenou početní výhodu dohrávali ještě po přestávce, stav se vyrovnal až koncem druhé minuty po faulu Davida Starce. Poděbrady se nevzdávaly a Luboš BRZÁK při hře ve čtyřech dokázal po trochu šťastném odrazu vyrovnal (3.3). Od té doby se hrál opatrný hokej z obou stran, více příležitostí si vypracovali domácí, v největší šanci zachránila Benešov branková konstrukce. Když už se pomalu začalo blížit prodloužení, Ondřej SLÁDEK z jedné z mála šancí hostů ve třetí třetině dokázal vystřelit rozhodující branku utkání (3:4). Domácí v závěru ještě odvolali brankáře, žádná ze střel si do sítě cestu nenašla.

Hosté se tak ujímají vedení v sérii, v sobotu od 17:00 se hraje druhé utkání v Benešově, kde se Poděbrady pokusí vrátit celou sérii domů na rozhodující utkání.

Branky: 17. Příhoda (Rindoš, Cafourek), 36. Vernek (Dobroň), 42. Brzák (Vernek) - 15. Janák (Dušek, Stejskal), 37. Kočí (Kaňka), 39. Kaňka (Stejskal), 58. Sládek (Kaňka)

Sestava HC Poděbrady
BÍLEK Pavel (ŠKUBAL Jiří) – POJKAR David, DOBROŇ Michal, MARTÍNEK Aleš, ŽALUD Matěj, HNĚVSA Milan, CAFOUREK Miloslav – PŘÍHODA Martin, RINDOŠ Lukáš, MOJŽÍŠ Radek, VERNEK Jan, TOUPAL David, BRZÁK Luboš, ŠAFRA Josef, JEDLIČKA Jakub, TUMA Lukáš, HRDINA Jiří, KUBÁT Marek
Sestava HC Lev Benešov
ŠTĚPÁNEK Jan (ŠTĚPÁNEK David) – KOTÝNEK Martin, BURSÍK Ladislav, FEDOROČKO Ondřej, STEJSKAL Jan, RITTIG Tomáš, KORVAS Martin – DUŠEK Pavel, HOLEŠ Michal, SLÁDEK Ondřej, KOHOUT Martin, JANÁK Petr, MRVA David, POLESNÝ Jan, KAŇKA Michal, KOČÍ Tadeáš, FORMÁNEK David, STAREC David, ZDERADIČKA Filip

Fotogalerie