Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0138: BK Mladá Boleslav B - HC Poděbrady

ZS Mladá Boleslav - 19.01.2019 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 18. kolo

BK Mladá Boleslav B
6 : 3
VS
(1:0, 2:2, 3:1)
Počet diváků: 85
HC Poděbrady
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
4 Vyloučení 2
1 Branky v přesilovce 1
0 Branky v oslabení 0

Poděbradští hokejisté si chtěli zajistit postup do play-off, ale z Mladé Boleslavi odjeli s prázdnou po prohře 6:3 a musí zabojovat v dalších utkáních.

Úvod zápasu přinesl vyrovnaný hokej. Nejprve se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho, ale nepodařilo se jim trefit poloprázdnou branku. Poté se dostali do menšího tlaku domácí, ale Pavel Bílek si poradil se všemi pokusy, stejně jako na druhé straně Zdeněk Vích. V polovině třetiny přišlo první vyloučení utkání, Luboš Brzák si však přes několik domácích střel své dvě minuty za hru vysokou holí odseděl celé. Když už se Poděbrady po oslabení nadechovaly k tlaku v pásmu Boleslavi, Lukáš ROVNÝ využil nepozornosti obrany a otevřel skóre utkání (1:0). Druhou branku mohli domácí přidat o pár minut později, dlouho volný puk před brankou Bílka však nikdo nedokázal dorazit. Do konce třetiny byly k vidění už jen spíše nepřesnosti na obou stranách.

Hned na začátku druhé třetiny byl vyloučen Michal Dobroň a domácí se štěstím přesilovou hru využili. Po akci do Jana KADEŘÁBKA si obrana srazila puk do vlastní branky (2:0). Za minutu a půl bylo veseleji – Martin PŘÍHODA přesnou střelou z protiútoku snížil na 2:1. Hra se poté přesunula převážně na stranu Mladé Boleslavi, ale nikdo nedokázal skvěle chytajícímu Víchovi vstřelit další branku. To se nepovedlo ani v polovině utkání, kdy byla hostům nabídnuta početní výhoda. Po ní se do velké šance dostali domácí, ale Pavel Bílek skvělým zákrokem hosty zachránil. V 36. minutě už byl ale krátký na kombinaci Michala Mareše, Borise Žabky a Dominika TRÉGLA (3:1). Na závěr třetiny byl poněkud přísně vyloučen právě střelec poslední Boleslavské branky a Jan VERNEK po asistenci Martina PŘÍHODY trefil přesně horní růžek branky (3:2). Minutu před koncem třetiny mohl vyrovnat Lukáš Tuma, ale v samostatném nájezdu brankáře Vícha nepřekonal.

V poslední třetině pokračovala snaha Poděbrad o vyrovnání, ale své šance měli i domácí – Michal Mareš dokonce trefil tyč Bílkovi branky, obrovskou šanci měl i Lukáš Kristov. Lukáš Tuma poté vystihl nahrávku domácího celku a mohl ujíždět sám na brankáře, byl ale zahákován. Jednoznačný faul však zůstal nepotrestán, naopak za pár minut putoval na trestnou lavici Miroslav Cafourek za hákování. Boleslavští sice přesilovku nevyužili, těsně po vypršení trestu se přeci jen prosadili – Dominik TRÉGL zvýšil již na 4:2. Snahu hostů o snížení přerušil další faul Luboše Brzáka. Vysílení hosté po ubránění přesilovky zůstali pod palbou domácích střel a při dalším signalizovaném trestu definitivně rozhodl Lukáš ROVNÝ (5:2). Na tříbodovém přídělu pro Boleslav už nic nezměnila ani branka Lukáše TUMY (5:3), v power-play totiž navíc završil svůj dnešní hattrick Dominik TRÉGL (6:3).

Poděbrady tak zůstávají v roce 2019 dále bez bodu, příští týden navíc zajíždějí do dalekého Rakovníka, kde je nečeká lehké utkání. Na domácí půdě se pak představí v sobotu 02. února, kdy přivítají hokejisty ze Slaného.

Branky: 5. Rovný (Christov, Milan Ficek), 23. Kadeřábek, 36. Trégl (Mareš, Žabka), 53. Trégl, 58. Rovný (Protivný), 60. Trégl - 24. Příhoda (Vernek, Pojkar), 39. Vernek (Příhoda), 59. Tuma (Vernek)

Sestava BK Mladá Boleslav B
Vích (Kořínek) – Žabka (C), Bartoš, Milan Ficek, Michal Ficek, Řečinský, Vaníček, Vondrlík, Marček, Tregl, Bílek, Mareš, Kadeřábek, Protivný, Rovný (A), Franc (A), Kysela
Sestava HC Poděbrady
Bílek (Moravec) – Pojkar (A), Dobroň, Martínek, Žalud, Cafourek – Příhoda (C), Milaniak, Pácal, Mojžíš, Vernek, Šafra, Tuma, Hrdina (A)