Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Nábor

Pojď hrát hokej v Poděbradech - září 2018

Dne 22.září2018 proběhla na ZS v Poděbradech již počtvrté akce Českého svazu ledního hokeje „Pojď hrát hokej“. 

Ve spolupráci s místním hokejovým klubem HC Poděbrady, a za vydatné pomoci trenérů a funkcionářů tohoto klubu, se tak uskutečnila propagačně-náborová akce, která ukázala dětem i jejich rodičům zblízka jak lední hokej vypadá a co je od něj možné očekávat. Na akci lákaly již týdny billboardy a plakáty, rozmístěné po celém městě. Plakáty jsme také umístili přímo v základních a mateřských školách v Poděbradech. Vzhledem k pěknému počasí nebyl zájem takový jako v lednu, ale jsme zaregistrovali 16 nových zájemců o tento sport. Každé dítě za účast dostalo repliku reprezentačního dresu, který si mohlo  a také hned ihned vyzkoušelo. Po vyplnění registračního formuláře se každé dítě mohl vyfotit ve figuríně jako velký hokejista. Následně si pod vedením trenérů vyzkoušeli střelbu tenisákem na branku na suchu. Potom jsme děti odvedli do kabiny, kde jim naši trenéři představili hokejovou výstroj. Trenéři jim výzbroj podrobně popsali, ukázali jim, jak se obléká a jaký je rozdíl mezi hráčskou a brankařskou výzbrojí. Poté odpovídali na jejich dotazy. Rodiče se mezitím v jiné šatně sešli s vedením hokejového klubu a byla jim představena podrobně kampaň hokejového svazu, ve které šlo především o představení hokeje jako sportu, který je vhodný pro jejich děti. Byli informováni o ledním hokeji, jeho výhodách pro všestranný a celoroční sportovní rozvoj dětí. O výhodách týmového sportu, který děti učí soutěžení v rámci kolektivu a zároveň odpovědnosti vůči němu. Dále se seznámili s finančními a bezpečnostními faktory, které zdaleka nejsou tak problematické, jak se někdy o hokeji povídá. Byli seznámeni s možností bezplatného zapůjčení bruslí, helem, výzbroje pro nejmenší hokejisty.

Na závěr prezentace byl rodičům představen také Hockey Club Poděbrady, jeho struktura, historie, systém práce s mládeží a snaha o vybudování hokejového klubu, který za pomoci odborně vzdělaných trenérů, vychová v příštích letech řadu hokejových nadějí. Samozřejmě byli informováni o časech a termínech, ve kterých tyto nejmladší ročníky již v současné době na ledě i v tělocvičně trénují.

Potom se děti přesunuly na led, kde si po vedením našich trenérů vyzkoušely formou her základní hokejové dovednosti . V jedné třetině mohli všichni příchozí sledovat trénink ročníku 2009, kde hráči všem přítomným předvedli, co se na ledě za 3–4 roky tréninku již naučili.

Okolo 11 hodiny všichni opouštěli spokojeně zimní stadion, s tím že většina se na něj vrátí.

Veškeré informace o HC Poděbrady naleznete na www.hcpdy.cz

Fotogalerie