Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
A-tým

Nový trenér a posily! Áčko poprvé na ledě, cílem je první čtyřka

Jaká byla letní přestávka z pohledu manažera A-týmu?

Letní přestávka pro manažera vlastně neexistuje, nebyla žádná. Vzhledem k výsledkům mužstva v předchozích letech bylo nutné ihned po skončení sezony začít pracovat na jeho přestavbě.

Klub již přibližně dva měsíce zpět oznámil příchod nového trenéra Jana Boháčka z Mělníka. Jak k tomu došlo a jak probíhala jednání?

Chtěli jsme do mužstva přinést změnu, nový impuls. Využili jsme situace, kdy Honza Boháček skončil u mužstva HC Junior Mělník a oslovili jsme ho. Jedná se o trenéra, který kromě úspěchů v trenérské kariéře (během 4 let dovedl Mělník třikrát do finále krajské ligy, dvakrát získal titul) má za sebou i bohatou kariéru hráčskou. Navíc jsme si sedli i lidsky, jednání probíhala velmi rychle a po dvou schůzkách bylo vlastně jasno.

Co hráčský kádr? Jaké jsou nové posily mužstva?

Spolu s trenérem přišli z Mělníka i Jan Vernek a Martin Příhoda, od nichž si slibujeme velkou produktivitu. Vždyť se také pravidelně umisťovali na prvních příčkách bodování celé krajské ligy. Další posilou je Miloslav Cafourek, hráč HC Kobra Praha, který v loňské sezoně také působil v Mělníce. Tým by měl doplnit i David Pojkar, juniorský mistr světa z roku 2001 a vicemistr extraligy v dresu Slavie Praha. Co je důležité zmínit, pokračovat v našem dresu bude Lukáš Rindoš, který v loňské sezoně naplnil roli „hvězdy“ týmu. Na post brankáře se vrací Jiří Škubal. V jednání aktuálně máme ještě dvě až tři jména, které bych ale nerad prozrazoval do té doby, než budeme finálně domluveni. Kromě těchto posil chceme zapojit i hráče z vlastních řad, příležitost určitě dostanou naši junioři.

Je naopak někdo, kdo v poděbradském týmu nebude v letošním ročníku působit?

V současné chvíli není nikdo, kdo by šanci nedostal. Hráči, kteří zde v loňské sezoně působili, ji určitě dostanou, vše ostatní je plně v kompetenci trenéra.

Posílení týmu vypadá velmi slibně. Jaké jsou cíle pro nadcházející sezonu?

Cíl byl stanoven jasně – po letech strávených ve spodních patrech tabulky chceme do první čtyřky a tím pádem účast v play-off.

V Krajské lize nedošlo k žádným výrazným změnám, kromě odstoupení týmu Kladna, které nahradí Kralupy – třetí tým baráže. Kdo bude patřit mezi favority celé soutěže?

Mezi favority lze považovat úspěšné týmy z loňské sezony – určitě vítěze Krajské ligy Černošice a také finalistu z Benešova.

Na co se tedy mohou fanoušci Poděbrad těšit?

Doufám, že na pěkný hokej a mnohem více vítězství, než v loňských letech. A také na dobrou klobásu a pivo… :)

Fotogalerie