Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0098: HC Poděbrady - HC Lev Benešov

ZS Poděbrady - 08.12.2018 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 13. kolo

HC Poděbrady
11 : 6
VS
(5:2, 1:3, 5:1)
Počet diváků: 87
HC Lev Benešov
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
4 Vyloučení 5
2 Branky v přesilovce 2
1 Branky v oslabení 0

Ve třináctém kole Poděbrady hostily čtvrtý tým tabulky HC Lev Benešov. První utkání v září v Benešově Poděbrady nejprve ztratily vedení 0:4, po vyrovnání na 4:4 však Martin Příhoda svítil další dvě branky a rozhodl o konečném výsledku 4:6.

I tentokrát začalo utkání velmi zostra, hned ve druhé minutě dostaly Poděbrady možnost přesilové hry za příliš mnoho benešovských hráčů na ledě a po nahrávce Lukáše Tumy odstartoval Jakub JEDLIČKA první brankou večera své galapředstavení (1:0). V šesté minutě se dostával za obranu hostů Lukáš Rindoš a Ladislavu Bursíkovi nezbývalo nic jiného, než ho zahákovat. Domácí si v přesilovce vytvořili několik šancí, proměnili ale až krásnou kombinaci po vypršení trestu. Jakub JEDLIČKA do téměř prázdné branky navýšil na 2:0. Po polovině třetiny Poděbrady trochu polevily, po krátkém tlaku hostí zůstal před brankou nepokrytý Pavel DUŠEK a snížil na 2:1. Jak už bývá u Poděbrad pomalu pravidlem, po krátké chvilce přichází další trest – za 27 vteřin další nedůraz trestá dorážkou Michal KAŇKA (2:2). Divoká pasáž pokračovala, po minutě se přihlásil o slovo opět Jakub JEDLIČKA – po nahrávce Josefa Šafry kompletuje hattrick. Ten se v 15. minutě proměnil v nahrávače, když k přesné střele vybídl Davida POJKARA, který vrátil domácím dvoubrankové vedení (4:2). V 17. minutě se Benešovu naskytla příležitost ke snížení. Nejprve na trestnou lavici putoval Aleš Martínek a za chvíli ho doplnil Lukáš Rindoš. V oslavení ale Jakub JEDLIČKA ukázal, komuže dnes patří večer – ujel hostující obraně a prostřelil Daniela Brugioniho (5:2). První třetinu ukončilo vyloučení Davida Pojkara.

Jestliže první třetina patřila domácím, ta druhá zase hostům. Poděbrady ustály konec oslabení z první třetiny, ale poté nabídly hostům další dvojnásobnou přesilovku. Tu využil Filip ZDERADIČKA, který dorazil střelu Stejskala. Poté ještě Pavel Bílek několikrát zasahoval proti pokusům hostů. V další přesilové hře krátce po polovině utkání už byl ale krátký na další dorážku Ondřeje FEDOROČKA, který potrestal faul Davida Pojkara. Ten byl vyloučen i krátce poté a hosté trochu šťastně vyrovnali – domácí si srazili do branky nahrávku Davida STARCE a bylo vyrovnáno (5:5). O slovo se ale, stejně jako při vyrovnaném stavu v prvním vzájemném utkání, přihlásil Martin PŘÍHODA. Ten po nahrávkách Jakuba Jedličky a Lukáše Rindoše vrátil vedení na domácí stranu (6:5).

Třetí třetina už patřila pouze Poděbradům. Ve 45. minutě Josef Šafra na obranné modré zablokoval nahrávku, získal puk a v útočném pásmu předložil před odkrytou branku Lukáši TUMOVI (7:5). O minutu později krásnou kombinaci předvedli Jakub Jedlička, Jiří Hrdina a do prázdné zakončující Lukáš TUMA (8:5). Následovali dvě obrovské příležitosti Lukáče Rindoše, ale ani jeden ze svých dvou nájezdů nedokázal proměnit. Benešovského brankáře nakonec překonal Lukáš TUMA, který si také vystřílel hattrick (9:5). Když domácí přečkali přesilovku soupeře, udeřili ještě dvakrát. Jakub JEDLIČKA ujel hostům a svým pátým gólem vstřelil desátou branku Poděbrad (10:5) a jedenáctou branku přidal Miloslav CAFOUREK (11:5). Pět vteřin před koncem ještě kosmeticky upravil výsledek Michal KAŇKA (11:6).

Do konce roku 2018 čekají Poděbrady ještě dvě utkání a obě se soupeři západní skupiny. Příští sobotu 15. prosince zajíždí na led Neratovic, poslední utkání pak sehrají na domácím ledě v Poděbradech v sobotu 22. prosince od 17:00 proti Královu Dvoru.

Branky: 4. Jedlička (Tuma), 8. Jedlička (Tuma, Hrdina), 13. Jedlička (Šafra), 15. Pojkar (Jedlička), 18. Jedlička, 34. Příhoda (Jedlička, Rindoš), 45. Tuma (Šafra), 46. Tuma (Hrdina, Jedlička), 47. Tuma, 56. Jedlička (Šafra), 57. Cafourek (Rindoš, Příhoda) - 11. Dušek (Holeš, Kotýnek), 12. Kaňka (Zderadička, Fedoročko), 24. Zderadička (Stejskal), 31. Fedoročko (Sládek, Kočí), 33. Stejskal (Starec, Holeš), 60. Kaňka (Rittig, Sládek)

Sestava HC Poděbrady
Bílek Pavel (Gygal Petr) – Pojkar David, Dobroň Michal, Martínek Aleš, Žalud Matěj, Baumgartner Eduard, Cafourek Miloslav – Příhoda Martin, Rindoš Lukáš, Pácal Jiří, Zámečník Petr, Šafra Josef, Jedlička Jakub, Čtvrtečka Václav, Tuma Lukáš, Hrdina Jiří
Sestava HC Lev Benešov
Brugioni Daniele (Štěpánek Jan) – Janáč Martin, Kotýnek Martin, Bursík Ladislav, Fedoročko Ondřej, Stejskal Jan, Rittig Tomáš – Dušek Pavel, Holeš Michal, Sládek Ondřej, Kohout Martin, Janák Petr, Mrva David, Kaňka Michal, Kočí Tadeáš, Formánek David, Starec David, Zderadička Filip