Používáte nepodporovaný prohlížeč. Upgradujte si prosím na aktuální verzi.
Aktuálně nejsou evidovány žádné nadcházející události
S0050: HC Poděbrady - BK Mladá Boleslav B

ZS Poděbrady - 27.10.2018 17:00

Krajská liga mužů: VÝCHOD - 7. kolo

HC Poděbrady
9 : 7
VS
(3:5, 3:1, 3:1)
Počet diváků: 115
BK Mladá Boleslav B
Statistiky utkání
- Střely (na branku) -
5 Vyloučení 5
3 Branky v přesilovce 2
1 Branky v oslabení 0

Také v sedmém kole předvedli poděbradští hokejisté pořádnou přestřelku. Do lázeňského města dorazila Mladá Boleslav, které v posledním kole přes nadějný začátek podlehla Žabonosům. Za Poděbrady poprvé nastoupily nové posily Jakub Jedlička a Michal Dobroň. Návrat do sestavy po zdravotních problémech ohlásil lídr loňského týmu Lukáš Rindoš.

A byl to právě Lukáš, který na sebe upozornil jako první. V páté minutě zavezl puk do pásma a před brankou našel Radka MOJŽÍŠE, který se nemýlil (1:0). Brankově se mohl představit i Jakub Jedlička ale David Kořínek v brance Boleslavi zasáhl přesně. První varování pro domácí přišlo vzápětí. Milan FICEK nahazoval puk ze středního pásma, od zadního mantinelu se odrazil před branku, kde si ho Jiří Škubal nešťastně srazil do branky (1:1). Začátek měl rychlý spád. Ještě v téže minutě byl za podrážení vyloučen Uřídil a Jan VERNEK se štěstím využil první nabídnutou přesilovku (2:1). Za půl minuty ale bylo zase vyrovnáno – trefil se KYSELA (2:2). Vlažný výkon domácích pokračoval dále a v deváté minutě Poděbrady již prohrávaly – první přesilovou hru Boleslavi využil Vondrlík a poprvé poslal svůj tým do vedení (2:3). Odpovědět chtěla první pětka domácích, měla několik šancí, brankáře však nepřekonala. Nevyužit zůstal i trest pro Michala Ficka. Krátce po ubráněném oslabení navíc ujela dvojice Rovný – Protivný a zvýšila na 2:4. Ani toto domácí zatím neprobralo. Vyloučení Hrdiny totiž Boleslav využila také a odskočila už na 2:5. To už bylo moc na Jiřího Škubala, který přepustil své místo Pavlu Bílkovi. Naštěstí Vondrlík nabídl domácím třetí přesilovku. V té dal o sobě vědět znovu Lukáš RINDOŠ a důležitou brankou snížil na 3:5. Jelikož Pavel Bílek už pohlídal všechny střely, do šaten se šlo s tímto výsledkem.

Úplný začátek druhé třetiny patřil ještě hostům – dva hráči se dostali do přečíslení, nedokázali však zakončit a následně vyzkoušel pozornost Bílka Lukáš Rovný. Ve 23. minutě se utkání pomalu začalo otáčet. Martin Příhoda si v obraném pásmu přebral puk od Jana Verneka, projel hřištěm a vyzval Radka MOJŽÍŠE ke snížení (4:5). Hrdina s Šafrou mohli vyrovnat, puk do branky nedostali. Na druhé straně se do šance dostal Rovný, Bílek chytil puk do lapačky. Před polovinou utkání Poděbrady nevyužily přesilovou hru a přišel trest – po nedůrazu domácí obrany přidal šestý gól Kollman (4:6). 30 vteřin na to mohlo být ještě hůře. Domácí obraně ujel hostující útočník, David Pojkar ho zahákoval a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Pavel Bílek ale těžkou situaci ustál a nájezd zlikvidoval. Navíc v dalším střídání vytáhl další skvělý zákrok a zmařil gólovou příležitost. Pak už přišly chvíle pro domácí. Po odpykání trestu ujel Radek Mojžíš, neměl však potřebnou rychlost a nezakončil. O mnoho lépe si vedl Jiří HRDINA – vstřelil kontaktní branku (5:6). Po další půlminutě už bylo vyrovnáno, opět zafungovala ex-mělnická spolupráce Příhoda – VERNEK (6:6). Po této brance se poprvé na střídačku podíval brankář Kořínek a přenechal místo Krinwaldovi. Dvě minuty před koncem druhé třetiny mohla stejná dvojice dokonce překlopit utkání.

Do třetí třetiny v brance hostů nastoupil znovu Kořínek. Domácí začali aktivně, hosté se ubránili a zahrozili z protiútoku. Několik střel poté zneškodnil Bílek. Ve 44. minutě Poděbrady konečně vedly. MOJŽÍŠ zpracoval na modré přihrávku od Dobroně, ujel obraně a svým třetím gólem překlopil skóre na domácí stranu (7:6). Boleslav mohla snížit, když za nedovolené bránění putoval na trestnou lavici Karel Vencovský. Hostům se nedařilo usadit v pásmu Poděbrad a VERNEK dokonce v oslabení přesnou střelou podruhé vyhnal brankáře Kořínka na střídačku (8:6). V 50. minutě Mareš nejprve trefil tyčku, poté ho vychytal Bílek. Když v 52. minutě v přesilovce ujel Lukáš RINDOŠ a krásnou kličkou nedal brankáři šanci, zdálo se být rozhodnuto (9:6). Přesto Bílek musel předvést další skvělý zákrok! Hosté už mířili do prázdné branky, domácí brankář se ale včas přesunul a nastavil střele svou lapačku. Přesto Boleslav ještě jednou snížila – Trégl s přispěním domácí obrany, která si srazila nahrávku do branky, snížil na 9:7. Hosté vycítili šanci a po oddechovém času se jim po vyloučení „domácí střídačky“ (příliš mnoho hráčů na ledě) a Lukáše Rindoše (pozdní dohrání) naskytla šance v podobě přesilové hry 5 na 3. Domácí ale oslabení ubránili, hostům nepomohlo ani odvolání brankáře.

Třetí utkání v řadě jsme divákům nabídli netradiční gólovou přestřelku, naštěstí s vítězným koncem. V následujících dvou kolech nás čekají výjezdy k soupeřům. Příští víkend se v nedalekém Kolíně utkáme s Žabonosy, za 14 dní zajíždíme do Černošic. Pak už poděbradský zimní stadion čeká pikantní utkání proti Mělníku.

Branky: 5. Mojžíš (Rindoš), 6. Vernek (Dobroň, Pojkar), 18. Rindoš (Příhoda), 23. Mojžíš (Příhoda, Vernek), 38. Hrdina (Dobroň), 38. Vernek (Příhoda), 44. Mojžiš (Dobroň, Žalud), 48. Vernek (Pojkar, Příhoda), 52. Rindoš (Toupal, Pojkar) - 6. Ficek, 7. Kysela (Kadeřábek), 9. Vondrlík (Rovný, Protivný), 14. Protivný (Rovný), 16. Mareš (Řečínský), 31. Kollman (Uřídil), 55. Trégl (Uřídil, Rovný)

Sestava HC Poděbrady
Škubal Jiří (od 16. Bílek Pavel) – Dobroň Michal, Žalud Matěj – Pojkar David, Milaniak Lukáš – Vencovský Karel, Baumgartner Eduard – Příhoda Martin, Jedlička Jakub, Vernek Jan – Toupal David, Mojžíš Radek, Rindoš Lukáš – Šafra Josef, Pácal Jiří, Hrdina Jiří – Kosinka Jakub, Zámečník Petr, Čtvrtečka Václav
Sestava BK Mladá Boleslav B
Kořínek David (38. - 40. a 48. - 60. Krinwald Roman) – Uřídil František, Bartoš Libor, Řečínský Jan, Marček David, Kadeřábek Jan, Franc Lukáš – Ficek Milan, Ficek Michal, Vaníček Patrik, Vondrlík Jan, Kollman Lukáš, Trégl Dominik, Mareš Michal, Protivný Jan, Vajsejtl Pavel, Rovný Lukáš, Kysela Petr